fbpx

Verzorgingsgids

Luxury Gold – Verzorgingsgids

Gefeliciteerd met je prachtige nieuwe haar! Om ervoor te zorgen dat je het beste uit je nieuwe look haalt, hebben we deze handige verzorgingsgids voor je samengesteld. Hierin ontdek je eenvoudige tips om zowel de extensions als je eigen haar op de best mogelijke manier te verzorgen.

Draagtijd

Nanoring extensions zijn ontworpen om iedere 8-10 weken omhoog te laten plaatsen. Je verliest gemiddeld 100 haren per dag. Die haren blijven achter in het ringetje en zorgen daar voor knopen. Als je te lang wacht, kunnen de knopen schade veroorzaken. Een handige tip is om je afspraak alvast door te plannen!

Tips voor de eerste dagen

Als je net je extensions hebt, kan je hoofdhuid wat gevoelig zijn. Maak je geen zorgen, na ongeveer 10 tot 15 dagen is dit over. In deze periode vermijd je het best belastende kapsels zoals hoge staarten.

Na de eerste dagen

Heb je na die tijd toch nog het gevoel dat je haar trekt, wanneer je een hoge staart maakt? Maak je haar dan losser op de gevoelige punten. Als de extensions pijn doen, neem dan contact op met de locatie waar je de extensions hebt laten zetten.

Voorkomen van broze bondjes

Het is heel belangrijk om de extensions compleet te drogen. Als de bondings te lang vochtig blijven, worden ze zacht. Zelfs als de bondings maar heel licht vochtig zijn. Het gevolg is dat de extensions haren of pinnetjes verliezen. Zachte bondjes kunnen ook veroorzaakt worden door onjuist product gebruik. Sommige ingrediënten in shampoos en andere verzorgingsproducten kunnen de lijm oplossen. Gebruik hierom alleen de producten van Luxury Gold.

Borstelen

Gebruik enkel de Luxury Gold extensions borstel. Deze borstel is speciaal ontworpen voor extensions. Borstel je haar altijd van onder naar boven en houd je haar vast. Als je knopen in het haar hebt, begin dan onder de knoop met borstelen, zodat je het haar  niet kapot trekt. Gebruik de extensionsborstel ook over de aanzet, om knoopjes te voorkomen. Borstel alleen droog haar, nat haar breekt sneller.

Was routine

1. Borstel je extensions goed uit voordat je je haar wast.
2. Breng shampoo aan op je hoofdhuid en lengte. Vermijd wrijven, maar smeer met de richting  mee. Spoel grondig uit en herhaal.
3. Gebruik regelmatig een haarmasker. Breng aan vanaf de aanzet van de extensions tot in de punten. Laat een paar minuten inwerken. Spoel goed uit.
4. Breng na het wassen ruim conditioner aan. Verdeel van hoofdhuid tot punt en smeer met de richting mee. Vermijd wrijven. Spoel goed uit.

Drogen

Dep de extensions droog. Vermijd wrijven of wringen. Breng vervolgens de leave-in conditioner aan van oorhoogte tot in de punt en spray vervolgens de heat protector over de gehele lengte. Het water gaat nu op het haar liggen en kan verder droog gedept worden met een microvezeldoek. Tot slot föhn je je haar in de richting van de extensions mee. Wil je het haar hierna bewerken met een krul of stijltang? Breng dan nogmaals de heat protector aan en zet de tang niet hoger dan 180 graden.

Slapen

Doe je haar in een losse staart of vlecht om wrijving te verminderen. Een satijnen of zijden kussensloop werkt beter dan katoen. Dit komt omdat katoen ruwer is en dus eerder voor knoopvorming of pluis zal zorgen. Als je je haar hebt gekruld of gestijld, gebruik dan een bonnet voor behoud van de look.

Producten

Zoals je in de verzorgingsgids las, raden wij de  verzorgingsproducten van “Luxury Gold” aan. Ontdek het complete assortiment op www.luxurygold.nl. wil je meer weten over de verzorging van extensions? kijk dan bij vragen op onze website.