fbpx

Zijn hairextensions schadelijk voor je eigen haar?

Deze vraag krijgen we natuurlijk heel vaak! En dat is ook goed voor te stellen. Je hoort immers de meeste enge verhalen over mislukte kapsels of haar wat helemaal verpest is door het dragen van extensions. Je bent natuurlijk zuinig op je haar, dus je wilt niet dat zoiets je overkomt!

We kunnen je geruststellen; wanneer je de juiste methode gebruikt en wanneer het wordt ingezet en verwijderd door een professional met de juiste materialen, dan is het niet schadelijk voor je eigen haar! Sterker nog; je eigen haar wordt er vaak beter van! Hoe dat zit leggen we je zo uit!

Om te beginnen klopt het zeker dat je haar van sommige methodes extensions heel erg slecht kan worden. Bijvoorbeeld keratine wax extensions zijn wij zelf geen voorstander van. Die worden met hitte in je haar gesmolten en met chemicaliën er weer uitgehaald. Hitte en chemicaliën zijn nooit goed voor je eigen haar! Dus die methode kan zeker schadelijk zijn. Ook wanneer bijvoorbeeld ringetjes gebruikt zonder siliconen binnenkant bij microringen of nanoringen kan je eigen haar afbreken. Of wanneer je matten neemt maar het gewicht is niet goed afgesteld op de draagkracht van je haar en hoofdhuid. Er kan dus zeker een hoop mis gaan!

Bij Extensionszetten.nl maken we alleen gebruik van de methode nanoringen. We gebruiken ringetjes met siliconen binnenkanten. En omdat we een achtergrond in de dermatologie hebben weten we ook heel goed wat je haar en hoofdhuid aankan en zullen we nooit teveel of te zware extensions bevestigen. Voor het verwijderen maken we gebruik van speciale tangetjes waardoor ook bij het uithalen geen schade aan je eigen haar ontstaat. We kunnen dus met een gerust hart zeggen dat de methode die wij gebruiken absoluut niet schadelijk is voor je eigen haar.

Kan je eigen haar er beter van worden? 

Een hele geruststelling dat het dus niet schadelijk voor je eigen haar is! In werkelijkheid is het nog mooier! Bij het juiste gebruik en de juiste verzorging kunnen hairextensions juist een hele goede bijdrage leveren aan groei of herstel van je eigen haar. Dat komt door het volgende; wanneer we de extensions bevestigen, komt er een klein beetje gewicht te hangen aan je eigen haar. Door dat gewicht wordt je eigen haar sterker en veerkrachtiger. Het wordt immers “geactiveerd en aan het werk gezet” om gewicht te kunnen dragen en daardoor sterker en beter. Vergelijk het met gewichtheffen in de sportschool; door jouw spieren uit te dagen en wat gewicht te laten tillen, worden ze groter, beter en sterker! Natuurlijk moet je heel goed opletten dat je het juiste gewicht gebruikt; wanneer je in de sportschool gewichten gaat heffen waar je nog helemaal niet aan toe bent, dan zak je in elkaar. Zo werkt het met je haar ook; hang je teveel gewicht aan te kleine plukjes, dan kan het zeker fout gaan! Daarom is het zo ontzettend belangrijk om het professioneel te laten plaatsen.

Hieronder laten we je een voorbeeld zien van iemand die twee jaar onze hairextensions gedragen heeft. Beide onderstaande foto’s zijn zonder extensions! Maar hierop is heel goed te zien dat het dragen van de extensions het eigen haar in twee jaar tijd voller, gezonder, glanzender en langer hebben gemaakt!