fbpx

Mijn haar is groen geworden

Help! Je komt net terug van een dagje zwemmen en ziet ineens een groene waas over je lichtblonde haar! hoe die erin is gekomen gaan we je uitleggen in dit blog.

In het zwembad zitten metalen die koper afgeven. Koper hecht zich aan de eiwitten in je haar en zorgen op die manier voor een groene gloed. Ook zit er in sommige zwembaden buiten een anti algenmiddel wat hetzelfde effect veroorzaakt.

Om ervoor te zorgen dat jouw haar voortaan niet meer groen hoeft te worden van het zwembad kun je vooraf je haar nat maken met kraanwater en insmeren met conditioner. Het beste bevat de conditioner siliconen , omdat die een beschermend laagje om je haar leggen. Als je dat teveel werk vind kun je eventueel een badmuts op doen. Niet erg sexy, maar wel effectief. Een Hoge knot en dan maar niet onder water gaan is ook een goed alternatief.

Is jouw haar niet groen geworden van het zwembad maar van het douchen? Dan kan het zijn dat je koperen leidingen hebt. Een oplossing hiervoor is om een waterontharder aan te schaffen.

En dan “last but not least” kan de groene gloed ook gekomen zijn door verven. Meestal is het haar eerst ontkleurd en later is er een donkerdere verf overheen gegaan. Dit kun je voorkomen door je haar voor te pigmenteren met een rode kleur.

Mooi. Nu weet je hoe je de groene waas kunt voorkomen. Alleen lees je deze blog waarschijnlijk omdat je haar al groen is. Als het een hele lichte waas is, kun je antiroos shampoo gebruiken om de kleur eruit te trekken. Antiroos shampoo maakt je haar wel heel erg droog. Een tweede oplossing is om je haar in te smeren met ketchup en deze een tijdje te laten trekken. Mochten deze beide oplossingen niet helpen om je groene waas weg te krijgen, dan is verven altijd nog een alternatief.