fbpx

Informatie over onze hairextensions:

Onderstaand tref je nadere informatie aan die belangrijk is bij het dragen van hairextensions. Het is belangrijk om deze informatie goed door te lezen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je extensions. Alle onderstaande informatie is ook beschikbaar als folder die hier te downloaden is. 

De merken:

Luxury Gold
Deze Russische 12A kwaliteit, is zeer geschikt voor mensen met gezond haar. Het haar is zacht en glanzend en blijft gemiddeld 3 tot maximaal 12 maanden mooi, afhankelijk van de verzorging. Het haar is makkelijk te stijlen en krullen, door de zachtheid en goede conditie van het haar. Klitvorming en/of vervilting treedt minder snel op.

Ordinary Gold
Deze Indische 7A kwaliteit, is zeer geschikt voor mensen met droog, pluizig haar. Het haar krult gemakkelijk, omdat de haren wat droger en stugger zijn. Bij deze kwaliteit kan klitvorming en/of vervilting sneller optreden. Het haar gaat bij een juiste verzorging 3 maanden mee. Deze kwaliteit heeft veel verzorging nodig.

Nanoringen
We zetten de extensions vast met nanoringen. Dat zijn kleine ringetjes (75% kleiner dan een microring) met siliconen aan de binnenzijde die het haar beschermen. Deze methode is de mooiste en tevens de veiligste voor je eigen haar. De ringetjes zijn zo klein dat je ze amper ziet en voelt. We gebruiken geen chemicaliën en in tegenstelling tot wax kun je deze extensions vaker gebruiken, mits u de haren goed heeft verzorgd.

Draagtijd
De aanbevolen draagtijd is 2 tot maximaal 3 maanden. Daarna is het haar zover uitgegroeid dat de extensions omhoog gezet moeten worden, of moeten worden vervangen. Omhoog zetten betekent dat we de extensions eerst allemaal verwijderen en vervolgens opnieuw inzetten. Wanneer u voor het eerst nanoringen draagt adviseren wij om de eerste keer 8 weken draagtijd aan te houden, zodat wij tijdig kunnen controleren hoe uw haar en hoofdhuid reageert op de extensions.

Klitten boven de extensions
Na ongeveer 4 weken draagtijd kunnen uw eigen haren boven de extensions gaan klitten. U kunt de extensions dan voorzichtig van elkaar los trekken om verdere klitvorming te voorkomen. Dit lostrekken noemen we “spreiden”. Voelt u klitjes boven uw extensions die u er niet zelf uit krijgt, dan is het tijd om de extensions spoedig te laten verwijderen of omhoog te laten plaatsen. Wanneer het eigen haar ernstig klit kunnen de uitgevallen haren in de klitjes aan uw gezonde haren gaan trekken. Wanneer er voor langere tijd druk staat op de gezonde haar(wortels) kunnen de haarzakjes gaan ontsteken en de gezonde haartjes loslaten. Het gevolg hiervan is haaruitval.

Ontklitten
Als we alle extensions uithalen heeft u recht op 15 minuten kosteloos ontklitten. Deze tijd is in bijna ieder geval voldoende, mochten de klitten meer tijd in beslag nemen, dan wordt er per extra minuut €1,- in rekening gebracht. Laat u de extensions langer in dan de aanbevolen draagtijd, dan is dat volledig op eigen risico. Doordat er eigen haren uitvallen tijdens de draagtijd gaan deze boven de extension aan elkaar vast zitten en kunnen klitvorming en dreads veroorzaken. Deze zijn er na te lang wachten lastig uit te kammen.

Slapen
Bind uw haar voor het slapen gaan in een vlecht zodat u klitvorming zoveel mogelijk voorkomt. Slaap enkel met droog haar om klitvorming te voorkomen. Uw hele set kan al sterk in kwaliteit zijn afgenomen en onbruikbaar zijn na slechts één nacht slapen met nat of vochtig haar. Wanneer u ernstig last heeft van klitten (kan ook met uw shampoo, zweten of hormonen te maken hebben) is het aan te raden om op een satijnen kussen te slapen.

Hairextensions wassen
Borstel uw haar vóór het wassen altijd goed uit, dat maakt het wassen zelf en het borstelen na het wassen een stuk makkelijker. Was het haar met een shampoo die geen sulfaten, fruitzuur of alcohol bevat. Deze ingrediënten kunnen uw bondjes zacht maken, waardoor de extensions zijn haren kunnen verliezen en u dus hele dunne extensions krijgt. Was uw haar altijd met de lengte mee. Ga dus niet tegen de haarrichting in wrijven, of onderste boven uw haren wassen. Hierdoor kan klitvorming en zelfs vervilting optreden, waardoor uw set onbruikbaar wordt.  

Conditioner/masker
Breng de conditioner of het masker royaal aan in de gehele lengte van het haar, net als bij de shampoo met de lengte mee. Laat de conditioner of het haarmasker 5 tot 10 minuten in werken en spoel uw haar lang uit zodat er geen zeep resten achterblijven, dit is met name belangrijk rond de bevestiging van de nanororingen. Dep na het wassen uw haar voorzichtig droog in de lengte van het haar en breng dan rijkelijk serum aan in de lengte en punten.

Föhnen.
Laat uw haar niet aan de lucht opdrogen. Hierdoor kunnen de bondjes zacht worden en haren verliezen, ook kan uw haar extra gaan klitten en zelfs gaan vervilten. Droog uw haar dus direct nadat het nat geweest is. Föhn uw haar met de lengte mee tot dat uw hele haar droog is en borstel dan goed uit.

Borstelen
Als u klitten in het haar heeft forceer dit dan niet door hard te borstelen, daarmee kunt u de extensions en uw eigen haar beschadigen en onnodig veel haar uit de extensions trekken. Begin bij de punten en werk voorzichtig naar boven toe. Als u klitten heeft, maak dan gebruik van een serum. Het beste kunt u een extensionsborstel gebruiken, deze borstels hebben geen bolletje op het einde en kunnen dus niet achter de bonding blijven hangen. Deze verkopen wij in de salon en op de webshop. www.extensionsbestellen.nl

Zwemmen en sauna
Het beste is om uw haar niet in aanraking te laten komen met chloor, zee of sauna, maar voor wie dat wel graag wilt hebben we een aantal tips om je hairextensions deze uitstapjes te laten overleven. Voordat je het water ingaat bind je je haar in een strakke lage staart. Daarna ga je deze staart zo strak mogelijk invlechten. Pas aan het einde van de activiteit haal je je haar uit de vlecht en staart en ga je diep hydrateren door middel van een conditioner en masker.

Stylingapparaten
U kunt uw hairextensions prima stylen met een föhn, stijltang of andere stylingsapparaten. Echter onttrekt de warmte vocht uit het haar waardoor het haar droog of beschadigd kan raken. Dit kunt u voorkomen door een serum te gebruiken. Zet de stijl/krul tang nooit hoger dan 180 graden. Als het styling apparaat te dicht bij de bondings komt dan zullen de bondjes smelten en onmogelijk terug te plaatsen zijn. Gebruik voor het stylen altijd een serum of heat protector om het haar minder te beschadigen.

Hoge staart
Een hoge staart mag na 2 weken vanaf de plaats datum gedragen worden. Eerder zitten de extensions nog te strak en kan het dragen van een hoge staart zorgen voor extra haaruitval of schade aan de wortels van het eigen haar. Wanneer u pijn heeft tijdens het dragen van een staart, doe dit dan niet.

Verven
U kunt de extensions verven met maximaal 6% en behandelen met zilvershampoo om de kleur te krijgen die u wenst. Let erop dat deze chemische behandelingen uw haar zullen uitdrogen en de garantie op de extensions vervalt.

Ontkleuren
De extensions kunnen niet ontkleurd worden. Uw eigen haar kunt u het beste ontkleuren wanneer de extensions eruit zijn. In de extensions zit ijzer wat een chemische reactie uitlokt met ontkleuring. Hierdoor gaat het ijzer in combinatie met de ontkleuring oxideren en zal uw eigen haar ernstig gaan klitten of zelfs afbreken. Wilt u tussentijds toch uw haar ontkleuren, zorg er dan voor dat de ontkleuring niet in de buurt komt van de extensions en de bevestiging daarvan.

Kapper
Wanneer u uw haar laat verven, wassen of ontkleuren bij een kapper is dit op eigen risico.

 

Geen extensions
Wij adviseren u om geen extensions te dragen wanneer u:
– allergisch bent voor nikkel, siliconen, haarverf of keratine.
– onlangs een maagverkleining gehad heeft.
– zwanger bent, borstvoeding geeft of hormoon schommelingen heeft.
– u medicatie gebruikt die haaruitval kunnen veroorzaken, zoals chemo therapie, antidepressiva, de pil, antibiotica en betablokkers.
– hoofdhuid problemen heeft als psoriasis of eczeem
– overmatig haaruitval heeft door welke reden dan ook, bijvoorbeeld stress, afvallen of slaapproblemen.

Producten
Wij adviseren om de extensions enkel te verzorging met de producten die wij in de salon en op de webshop (www.extensionsbestellen.nl) verkopen. Gebruikt u andere producten dan is dit op eigen risico.

Garantie voorwaarden diensten
U heeft 30 dagen inzet garantie. Deze 30 dagen gaan in op het moment van plaatsing. De plukjes die u binnen die 30 dagen verliest kunt u kosteloos terug laten plaatsen. 10% verlies van de extensions is een internationaal gemiddelde. Tussentijds (maximaal 1 keer per maand) mag u ook uw extensions gratis door ons korter laten knippen. Extensions kunnen na plaatsing niet geretourneerd of geruild worden.

Garantie voorwaarden producten
Extensions zijn poreuze natuurproducten van echt haar en zijn daarmee aan normale slijtage onderhevig. Het haar kan daarom droger worden en er kan klitvorming optreden. Wanneer dit binnen twee weken na het plaatsen gebeurd, nodigen wij u graag uit om hiermee terug te komen zodat we kunnen zien hoe dit ontstaan is. Geld terug is nooit een optie, maar we streven wel naar 100% tevreden klanten dus we vinden dan samen altijd een passende oplossing.

Alle bovenstaande informatie is ook beschikbaar als folder die hier te downloaden is.